Реклама

Booking.com
Select Menu

Катедрали

Опознай България

Екзотични кътчета

Обиколи Европа с нас

Класации

Дворци и Замъци

Хотели

Поглед от високо

Изпратено от читатели

Видео

» » » » Замъкът Фридланд


Unknown 14:00:00 ч. 0

Замъкът Фридланд е построен в средата на 13-ти век. За пръв път се споменава за замъкът през 1278 година, когато крал Премисл Отакар II изземва власта на замъка от благородното семейство Роновец (Ronovec, също Hronovce или Ronovici) и дава управлението на замъка на Рулек от Биберщайн. Малко преди 1531 година до когато остава във  владение на Рулек замъкът е укрепен и оборудван с нови артилерийски бастиони. По-късно замъкът е поверен в ръцете на генерал Албрехт фон Валенщайн (или Валдщайн).
През втората половина на 16-ти век външната форма на корпуса е значително променена, а значителни заслуги за архитектурното творение има и архитектът Марко Шпацио.

След убийството на генерал Валдщайн замъкът е владение на Матиас Галас от фамилия Клам-Галас, който е командир на имперската армия.
В днешно време Сградата се състои от готически замък с висока кула и ренесансов замък, а след пожари в края на 17-ти век са добавени ранните барокови промени. Могат да бъдат посетени общо 50 стаи. Интериорът се състои от мебели от последните четири века. Могат да се видят и богати колекции от порцелан и много керамични изделия.
В замъка има музей още през 1801 година и днес е една от най-посещаваните забележителности в Чешката република.

«
Следваща
По-нова публикация
»
Предишна
По-стара публикация

Няма коментари

Оставете коментар:

Booking.com