Реклама

Booking.com
Select Menu

Катедрали

Опознай България

Екзотични кътчета

Обиколи Европа с нас

Класации

Дворци и Замъци

Хотели

Поглед от високо

Изпратено от читатели

Видео

» » » Фестивален и Конгресен Център - Варна


Unknown 0:11:00 ч. 0

Фестивалният и Конгресен Център (ФКЦ) или както е по известен Фестивалният комплекс е един от символите на град Варна.
Още от създаването си той се налага като център на най–престижните събития в сферата на изкуството и културата. Освен артистични мероприятия и фестивали се провеждат и научни срещи, семинари, различни фирми честват своите годишни празници. ФКЦ е лицето на България в такива престижни международни конгресни организации като ICCA, EFCT, AIPC, както и в единствената паневропейска верига от киносалони „ЕВРОПА СИНЕМАС“ към Европейския съюз.
Едни от най-престижните мероприятия, на които ФКЦ е съорганизатор, са Фестивалът на българския игрален филм „Златната роза”, Фестивалът на европейските филмови копродукци, Международният музикален фестивал „Варненско лято”, Варненският театрален фестивал, Международният майски хоров конкурс, Международният балетен конкурс - Варна, варненското издание на Европейския музикален фестивал на радио „FM classic”, Националните културни празници „Албена”, Коледният и Майският салон на изкуствата на СБП във Варна, Международният детски фестивал на изкуствата „Съзвездие Море – слънце, младост, красота” и др.

През 1993 г. ФКЦ става инициатор и организатор на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”, който е единственият международен кинофестивал с конкурсна програма за игрални филми, провеждан в страната. Със своите досегашни издания той успява да се превърне в една от визитните картички на българската култура в световен мащаб.
Разположен на най-атрактивното място в самия център на града, непосредствено пред главния вход на Морската градина и на 100 м. от Централния плаж, където потокът от хора винаги е огромен
На територията на ФКЦ са разположени 11 зали с различен капацитет и предназначение. Най-голямата зала разполага с над 900 седящи места, сцена с размери 20/14 метра, концертен орган, 24 канална звукова система.

- Зала 1
- Зала "Европа"
- Кафе-театър
- Малки кино зали
- Главно фоайе
- Конгресна и конферентна дейност
ФКЦ провеждане на разнообразни семинари, конференци, обучения, презентации, пресконференции.
- Пресцентър
- Конферентни зали
- Кетъринг
Фестивален и конгресен център предлага кетъринг услуги – храни и напитки, подкрепящи провеждането на мероприятия на териорията на центъра.
- Ресторант "Кристал"
- Бар "Рубин"
- Главно фоайе
- Външна тераса
На територията на ФКЦ се намират и:
-Три външни заведения
- Търговски комплекс
- Детски кът
- Кафене зала
- Малка балетна зала
- Интернет зала.

«
Следваща
По-нова публикация
»
Предишна
По-стара публикация

Няма коментари

Оставете коментар:

Booking.com