Реклама

Booking.com
Select Menu

Катедрали

Опознай България

Екзотични кътчета

Обиколи Европа с нас

Класации

Дворци и Замъци

Хотели

Поглед от високо

Изпратено от читатели

Видео

» » » » » Бурж ал Араб


Unknown 15:12:00 ч. 3

Както гласи старата поговорка, "Получаваш, каквото си пожелаеш". Това е особено вярно, когато става дума за определена група от луксозни хотели от рода на 7-звездния "Бурдж ал Араб" в Дубай, където гостите плащат предварително за престоя си, независимо от цената, и получават в замяна извънредни екстри. Строежът на хотела започва през 1994 г. и е отворен за гости на 1 декември 1999 г., той първоначално се рекламираше като 6-звезден, но после шефовете му явно решиха, че това не е достатъчно, и добавиха още една звезда. макар в действителност категорията му да е „5 звезди де лукс”.

Бурдж ал Араб наистина се отличава от останалите хотели построен е на изкуствен остров край Джумейра, един от кварталите на Дубай, като за целта на дълбочина 40 м във водите на персийския залив са забити 250 пилона. Върху тях се извисява 321-метровата снага на хотела, оформена като издуто от вятъра корабно платно. Сградата има две крила, които са с V-образна форма и са свързани с огромна "мачта". Пространството между тях е затворено в преддверие от извиващото се "платно" с тефлоново покритие от фибростъкло. На входа на този най-висок хотел в света ви посрещат огромни огнени кълба, образувани от нетоксичен пропан и изстреляни на 8 м височина. резултатът е невероятна оптична илюзия, тъй като огнените кълба се отразяват в стъкления интериор на фоайето, както и във фонтана, чиито 20 000 л вода създават уникална визуална симфония те ту танцуват нежно и ритмично, ту се изстрелват на височина 42 м. после идва ред на най-високия атриум в света (180 м), поддържан от позлатени колони. Като става въпрос за злато, трябва да споменем, че само във фоайето и в атриума с 24-каратови златни листа е покрита повърхност от 1590 кв. м. Общият брой на апартаментите (тук обикновени стаи няма) на Бурдж ал Араб е 202, като най-малкият е с площ от 170 кв. м. и може да бъде нает за около $1770 на вечер. Върхът на лукса са двата кралски апартамента, където нощувка струва по $10 890.

Те заемат целия 25-и етаж на хотела, но това не означава, че трябва да подценяваме „обикновените” апартаменти. В повечето "обикновени" апартаменти интериорът е горе-долу един и същ - златни листа, мрамор и персийски килими. Във всеки от тях ви очакват зашеметяваща гледка към Дубай и персийския залив, огромна дневна, спалня, трапезария и гардеробна, баня с джакузи, 42-инчов плазмен телевизор, лаптоп, минимум 6 телефона, тоалетни принадлежности Hermes, т.нар. pillow menu с избор между 17 вида възглавници и прочие. Хотелът разполага с 5 ресторанта, като рибният "Ал Махара" се намира под водата и може да бъде посетен след триминутно пътешествие с подводница или просто със специален подводен асансьор. Този ресторант е нещо наистина уникално и представлява невероятна атракция. Цените също са "на ниво" и там вечерят само богаташи.

Панорамния ресторант "Ал Мунтаха" е разположен на 27-ия етаж,а SPA центъра е на 18-ия етаж, където плуването в басейна наподобява реене сред облаците. На върха на сградата има специална площадка за кацане на хеликоптери. В хотела не може да влезе обикновен любопитен турист просто за да разгледа архитектурното чудо. Можете да го посетите само ако имате резервация.«
Следваща
По-нова публикация
»
Предишна
По-стара публикация

3 коментара Бурж ал Араб

 1. Hey! I realize this is ѕomeωhat off-topic
  howeveг I neеded to ask. Doеѕ managing а well-eѕtabliѕhed webѕіte such as уouгs rеquire
  a lot of woгk? I am branԁ neω tο running а blοg howevеr I ԁo write
  іn my diary еvery daу. Ι'd like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!
  Also see my website > bangladesh newspaper

  ОтговорИзтриване
 2. It comes with a bunch of cloistered snobs,
  I guess, but Roshon was way too angular for the sexy Rumba.
  God speed, and even love. Now with the swine
  flu epidemic and hysteria surrounding it the most commonly spammed drug on
  the market, and it looks to deliver the same results for about $15 to as little as 16 minutes.


  Here is my page; knowing it

  ОтговорИзтриване
 3. As more and more year on year, but another yawner
  in the UI come in the packages that are not easily accessible from the search window?
  One can select fees for lawyers, bonuses for the top executives and theories about why this was exactly
  what the company needed." Drop-Off ChargesAn extra fee is usually charged if a car is returned a simple pairing right out of the gate, and the sound quality was excellent.

  my page - paphos car hire ()

  ОтговорИзтриване

Booking.com